Babyschoenen kopen

Babyschoenen kopen? 5 handige tips!

Je wil graag voor je kleintje schoenen kopen, maar welke wil je dan hebben? Misschien zijn de Vans jongens sneakers wel een goede keuze. Het kan lastig zijn als je voor de eerste keer babyschoenen gaat kopen, want wat wil je graag? Waar moet je aan denken? Het is goed om daarom na te gaan welke tips er allemaal zijn die wij je geven. Deze kun je dan in de praktijk weer toepassen en op deze manier kun jij voor de eerste keer goede babyschoenen kopen waar jij en je kleintje samen van gaan genieten.

Tip 1: Wanneer ga je babyschoenen kopen? 

Misschien vraag je je af wat het juiste moment is om de babyschoenen te kopen. Je kleintje is nog volop aan het rollen en kruipen, dan hoeft hij nog geen schoenen aan. Je geeft hem dan vaak sokjes of slofjes. Vanaf negen maanden oud kunnen ze babyschoenen aan, maar je moet goed kijken wanneer ze de eerste stapjes zetten en dan is dat het moment om eens te kijken naar schoenen.  

Tip 2: Schoenmaat controleren

De schoenmaat moet je bij kinderen heel goed blijven controleren. De voetjes bestaan nog volop uit kraakbeen en groeischijven en ze moeten zich wel goed kunnen ontwikkelen. Daarom moet een schoen echt passen, steun bieden en ook comfort bieden. Daarom moet je goed kijken of de schoenen passen en als je twijfelt laat het dan even controleren. 

Tip 3: Het moet passen

Bij de schoenen moet je ook goed kijken of dat ze wel goed passen en dan niet de maat, maar je moet kijken of ze niet te smal of niet te breed zijn. Als je kindje een hoge wreef heeft, dan moet je schoenen kiezen waarbij daar rekening mee wordt gehouden. 

Lees tip:  Baby kleding: praktische tips voor de eerste maanden

Tip 4: Criteria

De voeten van je kindje moeten goed beschermd zijn. Als je kiest voor flexibel leer en een loopzool die soepel is, dan geeft dat de voeten ook bescherming tegen de kou en een harde ondergrond. Ook kan je kindje hierdoor wel gewoon vrij bewegen.  

Tip 5: Prijs 

Je moet niet altijd op de prijs afgaan, het kan namelijk ook zijn dat er net wat modellen in de aanbieding zijn en dat je ze daardoor voor een lage prijs kunt kopen. Je moet ze in ieder geval goed passen en dan kun je nagaan wat het beste is voor jouw kindje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *