De milieuvriendelijke impact van uitwasbare luiers

Uitwasbare luiers hebben vaak een kritische blik gekregen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat veel mensen altijd kritisch zijn over nieuwe dingen. Het is namelijk al decennia lang gebleken hoe niet efficiënt de wegwerpluiers zijn voor de baby’s, maar nog gebruiken wij ze iedere dag. Deze luiers willen hier verandering in brengen. De luiers geven een aantal voordelen, bijvoorbeeld op het gebied van zindelijkheidstraining en de gezondheid van jouw baby. In dit artikel kan jij erachter komen of deze luiers iets zijn voor jou en jouw gezin.

De samenstelling en het ontwerp van uitwasbare luiers

Deze luiers bevatten geen chemicaliën zoals chloor, parfums of polyacrylaat. Chloor en andere chemicaliën kunnen goede beschermende bacteriën van de huid verwijderen en de pH-balans van jouw baby veranderen, wat kan leiden tot uitdroging en huidirritaties. Er is zelfs bewezen dat het gebruik van wegwerpluiers bijdraagt aan het risico op astma en andere ademhalingsproblemen. Je krijgt misschien iets meer wasgoed door het gebruik van uitwasbare luiers, maar je merkt wellicht al snel dat de voordelen opwegen tegen het extra werk. Om meer te weten te komen over uitwasbare luiers en om jouw uitwasbare luiers aan te schaffen, moet je een bezoekje brengen aan de webshop van Billenboetiek.

De voordelen van uitwasbare luiers

Deze luiers zorgen voor een ademend vermogen. De meeste uitwasbare luiers zijn gemaakt van natuurlijke materialen, die over het algemeen bekend staan om hun vermindering van huidirritaties en uitslag. Om er zeker van te zijn dat jouw uitwasbare luier vrij is van ongewenste stoffen, kun je kiezen voor een biologisch katoenen uitwasbare luier. Uitwasbare luiers zijn daarnaast een uitstekende manier om de zindelijkheidstraining voor jouw baby te introduceren. Door een katoenen uitwasbare luier te gebruiken, kan jouw baby het natte gevoel in de luier voelen waardoor hij meer bewust wordt van de daad. Uiteindelijk zijn uitwasbare luiers ook een stuk goedkoper. De initiële investering in deze luiers is duurder, maar als je eenmaal katoenen luiers hebt, heb je ze voor het leven. Je hoeft niet meer dag in dag uit nieuwe wegwerp luiers te kopen.

Lees tip:  Redenen waarom je droomt dat je zwanger bent

Uitwasbare luiers voor het milieu

Iedere dag worden er nieuwe baby’s geboren in onze wereld en al deze baby’s hebben dagelijks luiers nodig. Over het algemeen verbruikt een pasgeboren baby in zijn eerste levensjaar rond de 2500 luiers, wat betekent dat er voor iedere baby die nu wordt geboren en iedere volwassenen die ooit een baby was een enorm aantal luiers nodig is en was. Dit aantal stopt niet na het eerste levensjaar, want de meeste baby’s leren na twee jaar langzaam over de zindelijkheid. Het probleem van wegwerp luiers is dat ze allemaal op de afvalhoop terecht komen. Net als elektronica, duurt het extreem lang voor wegwerpluiers om af te breken. Om te voorkomen dat alle afvalhoop na jaren voornamelijk bestaan uit luiers, is het verstandig om te kiezen voor deze luiers. Deze luiers van Billenboetiek kun je langdurig blijven gebruiken en wanneer je ze goed onderhoudt kunnen ze zelfs van generatie tot generatie doorgegeven worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *