baby bed

Een baby bed

Een kleine op komst? Dan is het hebben van een babybed onmisbaar. De baby zal hier veel tijd doorbrengen. Daarom is het van belang dat je de kamer goed inricht dat het een rustige kamer is. Ook is het net als voor een mens er belangrijk dat de baby’s in het donker of in het duister slapen. Een stille kamer met een lekker babybedje erin. Al heb je nog zo’n lekker bedje gekocht kan het zijn dat de baby niet wilt slapen. Of in de nacht wakker wordt. Een pasgeboren baby ligt nog vaak in een ledikant of in een wieg. Dit komt omdat een baby nog heel erg vaak draait in de slaap. In een wieg of ledikant kan de baby er niet uitvallen. Dit is dan een erg veilig bed voor een baby. Ook kan een baby er niet uitklimmen als die nog heel erg jong is. In de loop van de tijd kan de baby natuurlijk steeds meer. Dit zorgt ervoor dat de baby er natuurlijk ook uit kan klimmen. Daarom is een wieg of ledikant vooral voor het begin erg handig. Daarna gaan mensen vaak over naar een normaal bed. Dit kunnen ze dan meerdere jaren gebruiken voor hun kind. Er zijn veel verschillende bedden. Het ene kind wilt graag een hoogslaper als bed. Dit is een bed dat je bijna tegen het plafond aan slaapt. Je hebt hier verschillende modellen van natuurlijk.

Het normale bed

En je hebt ook gewoon het normale bed zoals mensen het kennen. Dit  is vaak voor de wat oudere kinderen. Die vinden een hoogslaper niet meer fijn. Alleen dan is nog de vraag hoe maak je een wieg of ledikant op. Het is namelijk erg belangrijk om een bed op de juiste manier op te maken. Alleen hoe doe je dit precies. Dit is een vraag die veel mensen hebben. Het is eigenlijk helemaal niet ingewikkeld. Alleen wel heel erg belangrijk. Een wieg of ledikant maak je op dezelfde manier op. Het is belangrijk dat je het bedje strak en kort opmaakt. Zorg er voor dat de voeten van de baby, maar net van het voeteneinde af liggen. De baby ligt dus helemaal onder in het bed. Dit is goed als je dit nu al doet. Het voorkomt namelijk dat de baby onder het beddengoed terechtkomt. En er is dan een risico dat er verstikking kan ontstaan. Dit is iets wat natuurlijk voorkomen moet worden. Daarom is het belangrijk om dit goed te doen.

Lees tip:  Wat zijn de mooiste draagzakken op de markt?

Veilig slapen

De baby kan namelijk dan veilig slapen. En jij als ouder hoeft niet hele tijd na te denken of de baby wel goed ligt. Het is daarom erg belangrijk dat je dit goed doet. Vooral in het begin van de pasgeboren baby. Ook is het belangrijk dat je het beddengoed strak in de zijkanten en voeteneinde te stoppen. Hierdoor kan de baby niet draaien in de slaap. Draaien kan er namelijk voor zorgen dat de baby in een verkeerde houding terecht komt. Dit kan zijn ademhaling namelijk belemmeren. Dit is natuurlijk heel belangrijk om dit te voorkomen. Een baby kan dit namelijk nog niet zelf inschatten. Ook kan de baby niet goed zelf terug draaien. Dit kan ervoor zorgen dat de baby stikt. Ook geeft het lekker instoppen een warm gevoel aan de baby. Dit kan ertoe leiden dat de baby veel lekkerder en rustig slaapt. Dit zorgt er dan ook weer voor dat jullie als ouders ook lekkerder slapen. Je hoeft er dan minder vaak uit in de nacht.

Het heeft dus alleen maar voordelen om dit goed te doen. Alleen wat heb je allemaal nodig om het babybedje op te maken. Dit is een vraag die natuurlijk heel erg belangrijk is. Je hebt namelijk veel dingen nodig. Sommige dingen hebben de meeste mensen wel in huis. Veel wiegen hebben ook allerlei soorten modellen die je kan kopen. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel wiegen die je kan kopen en kan kopen. Je kan ook de wiegjes zo duur maken als je maar wilt. Zo kan je zelf een wieg laten maken naar jouw behoeftes en de wensen die je hebt. Ook kan je een kant-en-klaar wiegje kopen. Meestal kan je deze kopen in een paar kleuren. Ook worden babybedjes verkocht in het wit. Zo kunnen de ouders hem zelf in elkaar zetten en schilderen in wat voor een kleur ze het bedje willen hebben. Ledikant is goed geschikt voor baby’s tot 2,5 jaar. Dan zou je echt moeten overstappen naar een normaal bedje. Toch hebben wiegen 7 voordelen. Wiegen hebben namelijk een unieke schommel functie. Dit kan erg handig zijn voor de baby in slaap te laten vallen. Een co-sleeper is er handig. Die hebben een kant open en die monteer je aan het bed vast. Ook zorg je ervoor dat de baby ook niet uit bed kan vallen terwijl je heb wel dicht bij je hebt.

Lees tip:  Baby kleding: praktische tips voor de eerste maanden

De afmetingen

Ook zijn de afmetingen bij de baby bedjes erg belangrijk. Zo heeft een wieg een breedte van minimaal 27,5 cm en een lengte van 90 cm. De bodem moet een platte bodem zijn zodat de kleine er niet uit kan vallen. Dit is er belangrijk. Mag dat wel zo zijn moet je het babybedje snel veranderen. Zo kan de kleine er niet alleen uitvallen, maar ook last krijgen van zijn rug wat uiteindelijk weer leidt tot rugklachten en dat is voor een nieuweling niet fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *