Hoe richt je als kersverse ouder een babykamer in?

Zijn jullie in blije verwachting van een baby? Gefeliciteerd! Het krijgen van een kind is het mooiste op de wereld. Het kost je absoluut veel tijd, moeite en aandacht, maar het is prachtig om je eigen kleine wonder op te zien groeien. 

Tijdens de groei van je baby ligt het lot in jullie handen. Het is aan jullie om goed voor jullie baby te zorgen. Dit doe je door hem/haar liefdevol te verzorgen, maar ook door alle randzaken op orde te krijgen. Het advies is om hier zo snel mogelijk mee te starten.

Staat de uitgerekende datum over een paar maanden op de planning? Dan is het aan te raden om nu alvast te starten met het inrichten van de babykamer. Dit doe je door onderstaande tips op te volgen.

Wacht eventueel op de 20 weken echo

Bij de 20 weken echo is het geslacht van je baby zichtbaar. Het is mogelijk om hier op te wachten, zodat je de babykamer in één keer goed in kunt richten. Een andere optie die je hebt, is om de babykamer met neutrale kleuren in te richten. Het maakt dan eigenlijk niet zoveel uit of jullie nou een meisje of een jongen krijgen.

Durf te investeren

Ga je de babykamer voor je kleine wonder inrichten? Durf dan te investeren. Durf in bijvoorbeeld de beste meubels voor in de babykamer te investeren. Durf ook in de beste attributen, accessoires en decoratie te investeren. In deze babykamer gaan jij en je kind veel tijd doorbrengen, dus zorg ervoor dat alles naar wens is. Vul de babykamer bijvoorbeeld met de leukste knuffels en andere leuke items. Daarmee kleed je de babykamer direct op een leuke manier aan.

Lees tip:  Duurzaamheid bij kinderen

Richt de babykamer op de groei in

Nadat je baby geboren is, gaat alles heel hard. Je bent elke dag druk met hem/haar in de weer, waarbij je soms uit het oog verliest dat de tijd echt heel hard gaat. Het is daarom aan te raden om de babykamer op de groei in te richten.

Koop bijvoorbeeld niet één leuke knuffel voor in de babykamer, maar meerdere knuffels. Hiervoor kun je een keuze maken uit de 150 meest populaire knuffels. Koop ook bijvoorbeeld de meubels op de groei. Zo is het aan te raden om na verloop van tijd een meegroeibed in de babykamer te zetten. Zo’n bed gaat gewoonweg de nodige jaren mee. Dát is precies wat je wilt als kersverse ouder.

Ontwerp je eigen stijl in de babykamer

In eerste instantie heeft je baby absoluut geen weet van zijn/haar kamer. Dat biedt voor jou alle mogelijkheden om de babykamer in je eigen stijl te ontwerpen. Doe daar sowieso de nodige inspiratie online voor op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *