Hoe vervoer je een baby veilig met een autostoel?

Als je samen met de baby in de auto op pad wilt dan vraag je je wellicht af hoe je de baby nu het beste moet gaan vervoeren en hoe je veilig de weg op kunt. Om veilig in de auto te kunnen rijden met een baby is het belangrijk dat je een goede autostoel koopt zodat je jouw baby goed vast kunt zetten. Het beste autostoeltje is stevig en voorzien van een Isofix aansluiting zodat je de baby veilig kunt vastzetten.

Wat is een isofix aansluiting?

Isofix is een systeem voor het veilig kunnen bevestigen van een autostoeltje en dat is internationaal gestandariseerd. Een autostoeltje met een Isofix aansluiting kun je daarom eenvoudig en goed stevig bevestigen aan de achterbank van de auto.

Heeft mijn auto Isofix voor een autostoeltje?

Wanneer je een redelijk nieuwe auto hebt dan zal de auto een Isofix aansluiting hebben. Sinds november 2014 moeten alle nieuwe autos voorzien zijn van een Isofix bevestiging voor het plaatsen van een kinder autostoeltje.

Baby achterwaarts vervoeren of niet?

Omdat kleine kinderen en baby’s nog kwetsbaar zijn is het aan te raden om de baby zoveel mogelijk achterwaarts in de auto te vervoeren. Zo wordt het hoofd en de nek beter beschermd bij een botsing. Dit is een stuk veiliger omdat het nekje van de baby nog erg kwetsbaar is. Bij nieuwe autostoeltjes ben je verplicht een baby andersom te vervoeren tot ze 15 maanden oud zijn.

Hoelang kan een baby in de autostoel?

Het advies is om baby zo lang mogelijk in de autostoel te vervoeren. Ga pas over naar een grotere autostoel wanneer de baby echt groot genoeg is en groter of zwaarder is dan staat aangegeven op de stoel die je hebt gekocht.

Lees tip:  Hoe kies ik het juiste kinderdagverblijf?

Ga je ook fietsen met een baby?

Wanneer je baby nog erg klein is en het slecht weer is zal je vaak met de auto weg gaan. Zodra je kindje goed stevig kan zitten dan kun je ook eens bij lekker weer wat kleine stukjes gaan fietsen. Begin dan wel met kleine afstanden omdat je babytje nog wat kwetsbaar kan zijn. Met het beste fietsstoeltje voor je baby zit je baby comfortabel en stevig. Als je je baby voor op de fiets zet in een fietsstoeltje dan kan je de baby ook goed in de gaten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *