Je kind beschermen tegen COVID-19

Je kind beschermen tegen COVID-19

Speciaal voor kinderen en baby’s kun je mondkapjes met print kopen. Deze vallen goed onder deze doelgroep vanwege het speelse design. Kinderen en baby’s hechten namelijk veel waarde aan het uiterlijk van voorwerpen. Daarom zijn mondkapjes met een print een echte aanrader voor hun. Jonge kinderen worden over het algemeen niet zo heel ziek van een corona besmetting. Echter kunnen zij het wel overdragen aan de ouders, kennissen of andere familieleden. Dit is dan ook de meest voorkomende manier van besmetting. Het belang van een mondkapje voor baby’s en kinderen is eigenlijk net zo groot als dat voor volwassenen. Om je familie, vrienden en kennissen te beschermen is het belangrijk dat iedereen meewerkt. Alleen samen kunnen wij corona verslaan!

Medische mondkapjes voor kinderen

Er is een special ffp2 masker tegen virus ontworpen voor kinderen. Daarmee kunnen ook kwetsbare kinderen en baby’s beschermd worden. Zij zullen vaak niet symptomen hebben van een corona besmetting op een uitzondering daargelaten. Maar ze zijn wel een van de redenen dat het virus zich snel kan verspreiden. Dit komt omdat zij veel met andere mensen in aanraking komen. Ook is de weerstand van een kind vaak lager dan die van een volwassenen. Daarom raden wij ook kinderen aan een medisch mondkapje te dragen. Zo beschermen wij onze dierbaren tegen een besmetting. Ouderen en chronisch zieken kunnen hier ernstig ziek van worden en op de IC belanden. In het ergste geval overlijden ze zelfs. Het is dus belangrijk dat wij de juiste maatregelen nemen.

Wat zijn corona symptomen?

De meest voorkomende symptomen die duiden op een corona besmetting zijn griep of verkoudheid. Het kan zijn dat je dus veel moet niezen of hoesten. MAar het kan ook zijn dat je misselijk bent of koorts hebt. Bij koorts is het verstandig om ook de huisarts in te schakelen. Dit kan vaak duiden op een ernstig virus of besmetting. Echter zal hij of zij in de meeste gevallen een testresultaat afwachten. Ook kan het zijn dat je smaak en reuk achteruit gaat. Dit lijkt een onschuldig verschijnsel maar kan duiden op een corona besmetting. Het is dus verstandig om een thuistest te doen voor je contact opneemt met de dokter. Is deze negatief dan hoef je ook niet naar de teststraat. Maar is hij positief dan willen de meeste huisartsen dit vastgesteld zien door de GGD.

Lees tip:  Babykleding kopen: wat zijn de huidige trends?

Ventilatie tijdens corona

Tijdens corona is het belangrijk om goed te ventileren op het werk en bij je thuis. De ideale luchtvochtigheid bedraag tussen de 40 en 60 %. Dit kan vastgesteld worden door een simpel weerstation maar bij twijfel kun je hier een expert voor inschakelen. Als je deze normen kunt halen ben je namelijk minder kwetsbaar voor het virus. Het hebben van een apparaat voor de luchtvochtigheid kan duur zijn. Daarom is er nog een voordeliger alternatief. Wat extra groene planten kunnen de luchtvochtigheid verhogen. En natuurlijke de ramen en deuren open indien het weer dit toelaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *