TENS pijnbestrijding bij bevalling

Waarom TENS gebruiken als pijnbestrijding tijdens de bevalling?

Een bevalling is natuurlijk nooit een pretje om mee te maken en daarom worden steeds vaker naar alternatieven gezocht om de pijn te verminderen. Een Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie (TENS) biedt uitkomst voor zwangere vrouwen omdat er kleine stroomstootjes worden gegeven die de pijnprikkels van de weeën in het lichaam onderschept. De pijn gaat niet helemaal weg, maar je ervaart wel minder pijn. Het is mogelijk om dit zowel toe te passen bij een ziekenhuis- als een thuisbevalling. Lees nu snel verder en ontdek waarom je een TENS kunt gebruiken als pijnbestrijding tijdens de bevalling. 

Tip: een TENS apparaat aanschaffen voor de bevalling is niet nodig, want bij Prachtig Bevallen kan je voordelig een TENS apparaat huren.

Hoe werkt een TENS tijdens de bevalling?

Tijdens de weeën krijg je pijnprikkels doorgestuurd vanuit de hersenen en deze worden vervoerd via de dunne zenuwbanen in je rug. Jouw brein vertelt het lichaam dat het pijn ervaart. Een TENS onderschept deze pijn door de dikke zenuwbanen te stimuleren. Hierdoor heb je minder pijn tijdens de weeën. Hoe het werkt? Er worden plakkertjes met een draad eraan op je onderrug geplakt en je krijgt steeds kleine stroomstootjes. Het enige dat je voelt is een soort tinteling. Ook wordt hierdoor de aanmaak van endorfine gestimuleerd, de natuurlijke pijnstiller. 

De voordelen op een rijtje

Het voordeel voor het gebruik van een TENS-apparaat is dat het klein en compact is. Hierdoor kan je het altijd bij je dragen en als je bij de bevalling verschillende houdingen wilt uitproberen om de weeën op te vangen. Een ander voordeel is dat je zelf de sterkte van de stroom kunt instellen. Het is ideaal voor thuisgebruik, maar kan ook in overleg met de arts in het ziekenhuis toegepast worden. Een van de belangrijkste voordelen is dat het niet schadelijk is voor de baby als het op de juiste manier wordt gebruikt. Zou jij een TENS gebruiken?

Lees tip:  Mayoral kleding op het internet bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *