draagzakken

Wat zijn de mooiste draagzakken op de markt?

Een draagzak is een superhandige manier om je baby of peuter te dragen. Je krijgt een betere binding met je baby en je houdt je handen vrij. Bovendien is een draagzak ook erg praktisch als je bijvoorbeeld op reis gaat, want een kinderwagen neemt veel ruimte in beslag en is onhandig om mee te manoeuvreren in krappe ruimtes. Maar wat voor draagzak kies je dan? En is een draagzak hetzelfde als een draagdoek? Er zijn heel veel mogelijkheden als je een draagzak wil kopen, daarom hebben we in dit artikel een aantal tips verzameld om de mooiste te vinden voor jouw baby of vindt meer tips via vrouwenpassie.nl.

1. Draagzak of draagdoek?

Het verschil tussen een draagzak en een draagdoek is dat een draagdoek flexibeler is en zich mee vormt met jouw lichaam en het lichaam van je baby. Je baby kan ook beter de warmte van je lichaam voelen. Een draagzak heeft een vaste vorm en straps die je kunt stellen. Het voordeel is dat je dit maar een keer hoeft te doen, zodat je snel de draagzak kunt bevestigen. Maar als de draagzak door zowel de vader als de moeder wordt gebruikt kun je misschien beter voor een flexibele draagdoek kiezen.

2. Ergonomie

Als je een draagzak uitkiest dan moet je erop letten of je je baby op een ergonomische manier kan dragen. Je kind moet in een zogenaamde kikkerhouding in de draagdoek passen. Dit is een natuurlijke houding voor je baby en lijkt op hoe je baby in je baarmoeder zat. Ook wordt in deze houding de ontwikkeling van de spieren en gewrichten gestimuleerd. Bij een kikkerhouding zijn de knieën van je baby opgetrokken en de benen naar buiten gebogen. De rug is rond en de schouders wat naar voren gericht. 

Lees tip:  Mayoral kleding op het internet bestellen

3. De grootte van de draagzak 

Het is ook belangrijk dat de draagzak niet te groot of juist te klein is voor je baby. Je baby moet in de draagzak stevig zitten, maar niet worden bekneld. Aan de andere kant is te veel ruimte ook niet goed, want dan kan je baby wegzakken. Je kunt ook een zitverkleiner erbij kopen zodat de draagzak past voor een baby en door de zitverhoging weg te halen ook passend is voor een iets ouder kind.

4. Wanneer ga je de draagzak gebruiken

Bedenk wanneer je de draagzak gaat gebruiken. Als je de draagzak vooral binnenshuis gaat gebruiken kun je misschien beter voor een draagdoek kiezen die zachter is en minder ruimte in beslag neemt. Ga je met je baby reizen dan is een draagzak die wat steviger is misschien beter.

5. Het materiaal van de draagzak

En als laatste is het handig om ook naar het materiaal te kijken van de draagzak. Is het makkelijk schoon te maken of te wassen en hoe slijtvast is het materiaal als je van plan bent om de draagzak intensief te gebruiken. Er worden veel materialen en patronen gebruikt zodat je beste draagzak kunt kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *