Tijd voor zwangerschapskleding?

Ben je zwanger en kijk je stiekem een beetje op tegen het dragen van zwangerschapskleding? Dat is echt nergens voor nodig. Je loopt er nu ook met zwangerschapskleding enorm modieus bij! In deze blog vertellen we alles wat jij moet weten over zwangerschapskleding. 

Wanneer start je met zwangerschapskleding?

De grote vraag is natuurlijk wanneer je moet starten met zwangerschapskleding. Helaas, is dit moeilijk te bepalen en voor iedere vrouw anders. Het ligt helemaal aan de groei en ontwikkeling van jouw kindje en jouw buik. De ene vrouw heeft al vroeg in haar zwangerschap behoefte aan nieuwe zwangerschapskleding, omdat haar huidige kleding niet meer past. Een andere vrouw gaat juist in het derde trimester nadenken over zwangerschapskleding. Gemiddeld starten vrouwen na vier maanden met het overstappen op zwangerschapskleding. 

Creëer een goede basis

Als je voor zwangerschapskleding gaat, is het belangrijk om een goede basis voor jezelf te creëren. Koop de absolute basis items die jij dagelijks uit de kast trekt, zoals een zwangerschap spijkerbroek, een shirt of een trui en eventueel een rokje. Deze items kun je gemakkelijk combineren met items uit je kast die je nog wel goed passen. Zo zorg je voor optimaal comfort voor jezelf en je groeiende baby in je buik. 

Wil je graag je buik prachtig uit laten komen? Koop dan ook een zwangerschapsjurk. Deze heeft vaak een taille elastiek om de nadruk te leggen op je groeiende buik. Zo kun je deze prachtig accentueren. 

De winter door

De herfst en de winter staan weer voor de deur en dat betekent dat het weer een stuk kouder wordt. De tijd van de winterjas is weer aangebroken. Je reguliere winterjas is niet ingesteld op een steeds groter wordende buik, daarom is een zwangerschapsjas een ideale aanvulling op jouw kledingkast.

Investeer je het liefst in producten die je ook na je zwangerschap door kunt dragen? Dan kun je een 2-in-1 zwangerschapsjas kopen. Deze kan zowel zwanger als niet-zwanger gedragen worden door bijvoorbeeld twee rijen aan knopen. Een rij is extra groot voor tijdens de zwangerschap en de andere rij is smaller voor na de zwangerschap. 

Na de bevalling

Ook na de bevalling kun je zwangerschapskleding nog goed doordragen. Helaas, is de kans klein dat je een week na de bevalling alweer in je oude spijkerbroek past. Dit is helemaal niet erg en gun jezelf en je lijf ook de kans om te wennen aan de nieuwe situatie. Trek nog even lekker je zwangerschapskleding aan voor extra comfort. Veel zwangerschapsshirts zijn speciaal gemaakt voor borstvoeding. Dus zwangerschapskleding is ook erg geschikt is na de bevalling. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *